Curățarea chimică a centralei termice este operațiunea prin care se elimină depunerile de calcar de pe schimbătorul centralei și restul componentelor prin care circulă agentul termic.

Ce efecte negative au depunerile de calcar în cazul unei centrale termice ?

  • În primul rând randamentul centralei scade vizibil și debitul de apă caldă menajeră, după care atunci când calcarul s-a depus pe aproape întreg schimbătorul centrala începe să producă un zgomot ciudat până când nu va mai funcționa deloc și va intra în avarie. În acel moment este deja foarte greu să mai puteți aduce schimbătorul la performanțele anterioare începerii depunerii de calcar el fiind foarte grav afectat.

Recomandat este să efectuați o revizie anulă a centralei termice în care specialiștii noștri de service să vă indice necesitatea curățării chimice a centralei.

  • Depunerile de calcar în centrala termica duc la creșterea alarmantă a consumului de gaz.

În cazul în care nu aveți un contract de service/întreținere ne puteți contacta imediat ce aveți primele semne că centrala termică este afectată de depunerile de calcar. Menționam că operațiunea de spălare chimică a unei centrale termice trebuie realizată de către un centru de service specializat care să folosească soluțiile de curățare potrivite tipului de schimbător pentru a nu produce daune mai mari.

Spălarea chimică se face cu o pompă specială cu posibilitatea de adaptare la caracteristicile fiecărei centrale în parte. Pentru a afla cât costă o astfel de operațiune la societatea noastră, Service Mondo Instal SRL vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon afișat.